• "Mijn lampion brandt voor mijn dochter Anique. We doen na elke kuur iets leuks, zo voelt deze periode als een overwinning"

  - Claudia

 • "Mijn lampion brandt voor de overleden vader van mijn zoon Adrie. In de opvoeding van onze zoon, wat nu een blonde hunk is, heb ik hem erg gemist."

  - Mariette

 • "Mijn lampion brandt voor iedereen die te maken heeft met kanker. Ik hoop dat KWF door de vele donaties nog beter onderzoek kan doen."

  - Steven

 • "Mijn lampion brandt voor mijn oma Sophie. Ik zou er alles voor inruilen om nog één keer met haar te praten over het leven."

  - Harvey

Voor wie brandt jouw lampion?

In de avond van 30 december zullen we de Afsluitdijk van begin tot eind verlichten met lampionnen. Om mensen te steunen die met kanker te maken hebben. In de avond van 30 december kun je de verlichting van de Afsluitdijk via een livestream op Facebook bekijken (na het liken van de fanpage). In het formulier kun je een naam opschrijven van de persoon aan wie jij denkt. Jij ontvangt een digitale versie van jouw persoonlijke lampion in de bevestigingsmail. Vanaf 29 december zal de lampion niet meer fysiek op de Afsluitdijk worden geplaatst. Met jouw lampion draag je bij aan nieuwe doorbraken in kankeronderzoek.

Doneer een lampion

De lampion kan alleen nog digitaal worden gedoneerd. Natuurlijk kun je ook doneren zonder een lampion aan te maken.
Direct doneren

Doneren

Betaling

Wij zullen het door u ingevulde bedrag rond de 25ste van de maand afschrijven. Meer informatie hierover vindt u ook op kwf.nl/iban.

Gegevens

Interactieve kaart

Laat je inspireren door de interactieve kaart hieronder en zie voor wie er allemaal op 30 december een lampion brandt. In de avond van 30 december kun je de verlichting van de Afsluitdijk via een livestream op Facebook bekijken.
Vanaf 29 december kan er helaas geen fysieke lampion meer worden gedoneerd, omdat we een dag nodig hebben voor productie en logistiek. Je ontvangt de lampion nog wel digitaal.

Nieuwe doorbraken in kankeronderzoek

Kanker opsporen met een druppel bloed

Prof. dr. Tom Würdinger ontdekte afgelopen jaar dat je aan een druppel bloed kunt zien of iemand kanker heeft. KWF financiert zijn belangrijke vervolgonderzoek, zodat hij een bloedtest kan maken. Daarmee kunnen we de meest voorkomende tumorsoorten zo vroeg mogelijk vaststellen en beter behandelen.

» Lees het interview met prof. dr. Würdinger

Chemotherapie na de operatie?

Ongeveer de helft van de patiënten met borstkanker heeft na de operatie geen chemotherapie nodig. Dat blijkt uit een Europese studie naar de Mammaprint. Een test die het risico op uitzaaiingen meet en laat zien wat chemotherapie oplevert.
 

» Lees meer over de Mammaprint